UPDATE Nachtburgemeesterverkiezing 2016

Waarde nachtgenoten, even een update want er is nachtnieuws. Beetje schimmig nog, maar het komt erop neer dat een serieuze partner zich heeft gemeld om de verkiezing mede te organiseren.

Dat betekent dat we zonder subsidies alsnog een verkiezingsavond kunnen organiseren die de nieuwe nachtburgemeester verdient als start van zijn ambtstermijn. Dat wil zeggen met feest, muziek, stemmen en een vakjury met stakeholders van de nacht.

Maar deze recente ontwikkeling heeft ook gevolgen voor het door mij uitgestippelde tijdspad. Ten eerste: de inschrijftermijn voor nieuwe nachtburgervaders/-moeders wordt verlengd tot en met 8 april. Ten tweede: de verkiezingsavond, die toegankelijk is voor publiek, zal op 18 mei zijn in het centrum van Groningen.

Veel meer kan ik helaas nog niet zeggen. Binnenkort volgt meer concrete informatie, maar er moeten nog wat plooien gestreken worden. En oh ja, heel belangrijk, er hebben zich inmiddels drie mannelijke kandidaten gemeld, maar nog geen enkele vrouw. Terwijl de nacht niet zonder vrouwen kan! Dus kom op dames, meld je aan!

 

Ben benieuwd.

 

Fijne N8!

 

Chris Garrit